Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; pagination has a deprecated constructor in /home/statusbv.nl/public_html/statusbv.nl/includes/php/function.php on line 401

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/statusbv.nl/public_html/statusbv.nl/index.php on line 27
Over ons | Status BV

Ontstaansgeschiedenis Status B.V.

Farid Murad is de oprichter en directeur van de Status B.V. en is 17 jaar geleden van Iran naar Nederland gevlucht. Na een lange en zware procedure van 6 jaar heeft hij een lange periode niet officieel mogen werken of vervolg kunnen geven aan zijn studieleven. Uiteindelijk heeft hij in 2006 een verblijfsgunning (‘’zijn STATUS’’) mogen ontvangen.
Hij was hier erg blij mee en dacht dat alle ellende voorbij was en hij snel kon gaan werken. Maar helaas viel dit in de praktijk bijzonder tegen. Farid heeft zijn best moeten doen om een betaalde baan te kunnen vinden en zijn leven opnieuw op te pakken in Nederland. Hij ging langs bij de diverse uitzendbureaus, van hele grote landelijk gevestigde uitzendorganisaties maar ook de kleinere regionale bureaus is hij langsgegaan en bleef lange tijd ondanks alle tegenslagen actief ook carrière te maken of simpel een baan te vinden. Ook zag hij dat er in de praktijk weinig tot geen aandacht was en de nodige voorzieningen eigenlijk helemaal niet uitgelicht of ter sprake deden. Zo heeft hij als ervaringsdeskundige bedacht dat met specifieke hulp en bemiddeling op maat vluchtelingen wel sneller aan het werk kunnen. En  kwam op het idee om een eigen bureau te starten.

Hij wist uit eigen ervaring dat onder de vluchtelingen en statushouders die al in het bezit zijn van een werkvergunning en eigenlijk al geruime tijd geen ter werkstellingsvergunning nodig hebben, een grote vraag is aan een specifiek bureau die met kennis en de juiste werkwijze hen kan bemiddelen op de weg naar een baan.

Zo werkt hij al 17 jaar als zelfstandig ondernemer en weet dat begeleiding gericht op de individu zelf sneller kans van slagen heeft en zo ook maatschappelijke afstand kan worden gehalveerd. Door hen deel te laten nemen aan de arbeidsmarkt en te actieveren kan men onderdeel worden van de samenleving en sneller integreren in de nieuwe maatschappij waarzij tot behoren.

Farid heeft een werkwijze bedacht en in werking gesteld waarmee hij de problemen van statushouders goed in kaart kan brengen en hiermee hen positief kan beïnvloeden en arbeidsparticipatiekansen naar een baan kan verhogen. Farid en zijn medewerkers weten als ervaringsdeskundigen, precies hoe met statushouders om te gaan en weten op de juiste wijze met hen de juiste onderwerpen te bespreken.
Bij de bemiddelingsproces wordt er geen enkele aspect onbesproken gelaten dat een rol zou kunnen spelen bij het actief maken van de werkloze arbeidskracht.

Status B.V. luistert, confronteert, eist zo nodig gemaakte afspraken na te komen, adviseert en begeleidt in een werkloze situatie waarmee de statushouder kampt op de weg naar een baan.

Onze ondernemingsdoelstelling is het verhogen van arbeidsdeelname zodat ook nieuwkomers actief kunnen participeren in de samenleving en werkloze arbeidskrachten ook kunnen deelnemen in de maatschappij en de kans op uitsluiting en verdere verwijdering uit de samenleving voorkomen kan worden.
Farid’s jongensdroom was advocaat te worden maar heeft op zijn 21ste moeten vluchten en wil daarom zo met zijn onderneming bijdragen aan de rechten van anderen en arbeidskansen van lotgenoten vergoten. Met doordachte en uitgestippelde werkwijze gericht op het actief maken van immigranten wil hij zelf ook bijdragen voor lotgenoten. Hij kan niet meer de rechten van anderen vertegenwoordigen als advocaat, maar probeert zo wel arbeidsrechten van anderen te behartigen als ondernemer en wil zo ook een steentje bijdragen aan het behoud van een gezonde samenleving. Ook wil hij lotgenoten helpen en voorkomen dat zij uitgelsoten worden en draagt met zijn werkwijze aan het behoud van een gezonde deelname aan de arbeidsmarkt.

Nu ruim 10 jaar later, is Status B.V. door een zeer succesvolle werkwijze in staat om ruim 70% van de kandidaten (statushouders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) naar een betaalde baan te begeleiden.

Status Uitzendbureau

Werkgevers kunnen zonder risico onze kandidaten een kans bieden door gebruik te maken van ons uitzendservice. Dit aanbod biedt alle partijen de ruimte om elkaar beter te leren kennen. Ons ervaring tot op heden is dat onze kandidaten na een proef-en/of ervaringsperiode direct in dienstverband komen bij de werkgever.

Werkwijze

De juiste mensen op de juiste plek: daar gaat het uiteindelijk om. Wij bereiken dit door een persoonlijke benadering. Onze medewerkers gaan met u aan de tafel om uw verwachtingen en wensen te bespreken. Met uw wensen en vraag gaan wij vervolgens aan de slag. Voor u, of voor de afdeling of voor uw organisatie. We hebben door de jaren heen uitgebreide kennis en ervaring opgedaan en ons ontwikkeld tot een erkend en gecertificeerde uitzendbureau. Status Uitzendbureau is centraal gelegen en gevestigd in de mooie binnenstad van Amersfoort, waar wij een netwerk van uitzendrachten hebben en door heel Nederland aan het werk stellen.

Persoonlijke benadering

Status B.V. is ook een gecertificeerd uitzendbureau met jarenlange ervaring. Wij geloven dat een persoonlijke benadering van groot belang is voor het tot stand brengen van een succesvolle match. Wij nemen de tijd om zowel de werkgever als de werkzoekende persoonlijk te leren kennen en te ontdekken wat hun wensen zijn. Met deze werkwijze kunnen wij snel werken tot een goede match. Wij zetten onze kennis, ervaring en ons netwerk in om voor iedereen de juiste verbinding en arbeidkansen te vinden!

Wij werken ten allen tijde aan het behoud van langdurige relaties met onze opdrachtgevers. Dat zegt u wellicht genoeg en ons geeft het de moed om verder te werken aan het realiseren en aan het verwezenlijken van onze dromen.

Zegt u ook eerst zien dan geloven ? Bel dan snel met ons voor het maken van een kennismakingsgesprek en bepaal zelf of wij ook iets voor u kunnen betekenen. Maak een afspraak en laat ons weten hoe wij u van dienst mogen zijn.

70% plaatsingspercentage

Voor sommigen is het moeilijker om een baan te vinden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij langdurige werkloosheid, taalachterstand of een laag opleidingsniveau. Of helpen wij de doelgroep die nog geen werkervaring hebben kunnen opdoen in Nederland. Zij kunnen dan een korte periode ervaring opdoen in de praktijk. Wij geven elke specifieke doelgroep aandacht op maat. Wij werken voor het waarmaken van gezamenlijke plannen samen met de gemeente. Wij hebben het streven om minimaal 70% van de mensen binnen korte periode aan het werk te helpen. Dit betekent dat wij 7 van de 10 werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt snel aan een reguliere betaalde baan kunnen helpen. Hier zijn wij trost op.

Want al deze mensen gaan graag ook aan het werk. Zo halen zij ook meer voldoening uit het leven en kunnen trots zijn dat zij hun zelfredzaamheid hebben vergroot en op den duur ook financieel onafhankelijk kunnen worden.

Persoonlijk, betrokken, laagdrempelig

Om de juiste werkzoekende bij de juiste werkgever te plaatsen, hechten wij veel waarde aan persoonlijk contact. Ons bureau kenmerkt zich door de informele bedrijfscultuur en duidelijke werkwijze. Wij streven naar succes, zowel voor de werkzoekende als voor de werkgever. De betrokkenheid die wij hebben bij zowel de hulpbehoevende alsook bij de werkgever onderscheid ons van andere uitzendbureaus.

Concurrerende tarieven en langdurige klantrelatie

Naast onze servicegerichtheid hechten wij ook veel waarde aan een langdurige klantrelatie. De duurzame relatie ontstaat doordat wij snel het juiste personeel vinden en ook scherpe tarieven kunnen hanteren en afspraken nakomen.

Kwaliteit

Status Uitzendbureau hecht veel waarde aan kwaliteit en veiligheid. Wij zijn aangesloten bij brancheorganisatie NBBU, een waarborg voor kwaliteit en vakmanschap. Ook zijn wij gecertificeerd volgens de norm NEN 4400-1 en daardoor met het SNA-keurmerk opgenomen in het register van de stichting Normering Arbeid, hetgeen aangeeft dat opdrachtgevers gevrijwaard zijn van inlenersaansprakelijkheid.

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen en Social Return

Status B.V. behaalt ruimschoots de doelstellingen van maatschappelijk verantwoord ondernemen en social return. Wij helpen wekelijks mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan en bijna al onze eigen medewerkers zijn vanuit een uitkeringssituatie bij ons begonnen.

Voor iedereen is er werk

Iedereen kan bij Status Uitzendbureau terecht. Wij helpen mensen bij alles wat nodig is om werk te vinden en werk te behouden. We hebben net dat beetje extra tijd en aandacht, waardoor we een goede match weten te maken tussen uitzendkrachten en werkgevers.