Begeleiding van migranten en vluchtelingen

Begeleiding en ondersteuning van nieuwkomers bij het vinden van een passende baan.

 

Werk & re-integratie

Status Uitzendbureau ondersteunt vluchtelingen bij het vinden van passende banen of leer-werkplekken. Wij begeleiden hen bij het vinden van een stage of het vinden van een baan die aansluit bij hun capaciteiten. Wij werken samen met maatschappelijk verantwoorde bedrijven, en overheidsinstanties om een passende baan te vinden voor vluchtelingen en wij vergroten hun kansen op de arbeidsmarkt.

Als mensen weer gaan werken, dragen zij bij aan de samenleven en voelen zij zich waardevol. Bovendien zijn wij van mening dat werken de makkelijkste manier is om integreren. Een-op-eenbegeleiding van een werkzoekende met een hulpvraag kan bestaan uit ondersteuning bij het vinden van een baan of het vinden van een stage of leer-werkplek. Veelal gaat het om resultaatgerichte oplossingen.

Status Uitzendbureau heeft een cultuursensitieve werkwijze. Onze doelgroep bestaat uit migranten en vluchtelingen die erg gemotiveerd zijn. Zij willen vooral door middel van een baan beter en sneller integreren en werken aan hun toekomst.